tiistai 18. maaliskuuta 2014

Singapore ja seikkailuja

Seuraava kohde oli Singapore, missä tapaisin Tommin! Bussimatka ja rajanylitys meni yllättävän sutjakkaasti ja pian olinkin jo singaporessa. Löysin hotellille, minne tommi ei ollut vielä saapunut, otin pikku päikkärit ja hetken kuluttua heräsin koputukseen..JIPPIII! Oli jo ilta, joten käytiin vain lähi ravintolassa syömässä ja söin siellä muuten parhaimman pasta carbonaran ikinä! Tommi toi mukanaan kakennäköisiä tuliaisia kotoota mm. hapankorppuja, salmiakkia ja 6(!!) levyä suklaata!! NAM, eikä mennyt kovinkaan kauan kun ne tuhosin.. ;) Eli kiitoksia kaikille, tuli hyvään käyttöön!
Seuraana aamuna lähdettiinkin sitten tutkimaan Singaporea. Ensin Orchard roadille syömään aamupalaa ja ihmettelemään ostosleskusten ja kauppojen määrää, sen jälkeen Marina Bay:hin katselemaan hurjia pilvenpiirtäjiä ja kuuluisaa "vene-pilvenpiirtäjää". Illaksi mentiin vielä Chinatowniin, missä syötiin mahat täyteen ennen hotellille palaamista. 
Seuraava päivä vietettiin suurilta osin tutkien jättimäistä Botanic Gardens:ia ja illalla käytiin Little India:ssa Syömässä herkullista intialaista ruokaa.
Suunnitelmana oli seuraavana päivänä ottaa bussi Singaporesta Mersingiin (Malesiassa) missä yövyttäisiin yksi yö ja otettaisiin aamulla lautta Pulau Tiomanille (saarelle). Ei mennyt päivä ihan putkeen mutta hauskaa oli kuitenkin! Aamu alkoi sillä, ettei lödetty koko bussiasemaa mistä bussin olisi pitänyt mennä. Hortoiltiin ympäriinsä varmaan pari tuntia hikoillen kuumuudessa. Löydettiin lopulta toinen "bussiasema", tai enemmänkin pysäkki, mistä lähti paikallisbusseja Johor Bahruun, joka on kaupunki heti rajan toisella puolen. Koska tämä oli tavallinen kaupunkibussi, ei tietenkään ollut minkäänlaista tilaa matkalaukuille, joten jouduttiin änkeämään penkeillemme rinkkani + tommin helvetinmoisen matkalaukun kanssa... onneksi matka kesti vain tunnin. Johor Bahrussa odotettiin vielä pari tuntia mersingin bussin lähtöä kunnes päästiin vihdoin taas matkaan. Parin tunnin bussissa istumisen jälkeen aloin katsomaan kännykän gps:stä missä sitä mennään ja keskustelu meni jotakuinkin näin;

"Heii ei oo enään pitkä matka perille!"
...10 min myöhemmin..
"Jes, nyt ollaan ihan just holleilla"
...
"Noni nyt ollaan täs ihan keskustassa, luin et se bussiasema on vähän ulkopuolella"
...
"Ei oo viel paha täält voi viel kävelläkki"
...
"Ei hitsi tää onki kaukana, pitää varmaa ottaa sit taksi keskustaan"
...
"MITEN bussiasema voi olla näin kaukana kaupungista?!"
...
"Joo ei oo muuten pysähtymässä"

Tässä vaiheessa kun tajuttiin ettei taida bussi pysähtyäkkään, kävi Tommi kysymässä bussikuskilta, joka oli siihen että "oho, perhana. Mee vaan istumaan". Odotettiin että bussi kääntyisi ja veisi meidät takasin Mersingiin, mutta ei. Ajeltiin vielä tunti eteenpäin, oli jo aivan pilkkopimeää ulkona kunnes pysähdyttiin keskelle ei-mitään ruoka/vessa paussille yksinäisen ravintolan eteen.
Kun oli taas bussin aika jatkaa matkaa, meidät käskettiin jäämään ravintolan eteen odottamaan toisesta suunnasta tulevaa bussia, joka veisi meidät mersingiin. Bussin oli tarkoitus tulla muutaman tunnin kuluttua(muistaakseni), joten ei kai siinä muuta voinut kuin nauraa tilanteelle ja odotella kiltisti. Oltiin todella väsyneitä koko päivän matkustamisesta, mutta jotenkin saatiin kuitenkin aika kulumaan. Ei vaan bussia näkynyt. Lopulta Ravintolan väki alkoi siivoamaan tuoleja pois ja sanoi että ovat sulkemassa. Siinä vaiheessa alkoi jo vähän jännittämään että vietetään yö ulkona ties missä :D. Onneksi lopulta yksi herra tarjoutui kyyditsemään säälittävän kaksikkomme mersingiin kuultuaan tarinamme.. saatiin toki maksaa siitä melkein tuplasti enemmän kuin bussilippumme yhteensä mutta päästäisiinhän ainakin sisälle nukkumaan. Ja voi kuin suloiselta se sängyn tyyny tuntuikaan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti